Skip to content

Millionene renner inn for Jo Nesbø

juli 24, 2012

(VG Nett) Årsregnskapet for 2011 er usedvanlig hyggelig lesning for forfatteren og investoren Jo Nesbø (52). Han økte inntektene med 10 millioner. 

 

Hans selskap dro nemlig inn hele 19,2 millioner kroner i 2011. Det er rundt ti millioner kroner mer enn året før. På forfatterjobben dro han inn nesten 12 millioner mer.

Men Nesbø, som har plassert store deler av formuen i aksjer og fond, hadde et mindre overskudd på den delen enn året før.

Avkastningen på finansinvesteringer gikk ned fra tre til en million kroner.

 

Etter skatt sitter Nesbø igjen med over 10,6 millioner kroner, viser årsregnskapet. På bok betyr det at formuen øker fra 43 til 53 millioner kroner.

Fortid som aksjemegler

Forfatter Nesbø, som har en fortid som aksjemegler, har en stor post som heter «Investeringer» i sitt regnskap.
Den posten i regnskapet viser at Nesbø har satt over 45,6 millioner kroner i finansmarkedet. Og der hjelper det tydeligvis å ha en fortid i den bransjen.

Under «Omløpsaksjer og -aksjefond» er summen økt fra 17,4 millioner kroner til 29, 3 millioner kroner, altså nesten 12 millioner kroner.

Nesten 100 millioner

Den andre store posten er under «Obligasjoner og pengemarkedsfond», der hans investeringer er økt fra 7,4 til 11, 4 millioner kroner.

I alt har verdien av Nesbøs investeringer i finansmarkedet økt med nesten 20 millioner kroner, fra 25,8 til 45,6 millioner kroner.

Investoren Nesbø mener tydeligvis at aksjemarkedet har sunket så lavt, at det var «billig» å gå inn med mer penger i 2011.

Siden 2006 har Skriveverkstedet hatt en samlet inntekt på nesten 100 millioner kroner, og et overskudd på til sammen drøyt 65 millioner kroner.

Hentet fra:  vg.no

Alv Andreas Dahl

Reklamer

From → Alv Andreas Dahl

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: