Skip to content

Full forvirring om Springsteen-konsert

juli 18, 2012

(VG Nett) Ifølge TV 2 bekrefter politiet at Bruce Springsteen skal holde en overraskelseskonsert under 22. juli-markeringen.

HYLLER OFRENE: Ifølge TV 2 ble det i dag bekreftet at Bruce Springsteen skal opptre under 22. juli-markeringen på Rådhusplassen på søndag. Foto: Yann Orhan

– Den siste informasjonen på når dette ble bekreftet, vet jeg ikke. Det er NRK som sitter på dette. Vi har ikke fått bekreftet at det er skrevet en skriftlig kontrakt, men det er muntlig bekreftet at han skal opptre, sier Erling Olstad i Oslo-politiet til TV 2s nettsider.

Olstad føler seg ikke riktig gjengitt i TV 2s sak.

– Jeg har hverken bekreftet eller avkreftet at Bruce Springsteen kommer. Det har vært muntlige sonderinger rundt en eventuell deltagelse, men jeg henviser til NRK, sier Olstad til VG.

Venter 100.000

Springsteen eller ikke. Olstad opplyser at politiet har lagt opp til å håndtere store folkemengder under markeringen som Regjeringen har invitert til på Rådhusplassen førstkommende søndag.

– Vi håper publikum ikke bruker bil til sentrum, men tar i bruk kollektivtransport. Det kan komme opp mot 100.000 mennesker, fortsetter Olstad i Oslo-politiet.

NRK kan heller ikke bekrefte Springsteens opptreden.

– Det er foreløpig et helt imaginært besøk. Vi har ikke fått noen bekreftelse på at han skal opptre, og det er foreløpig ikke noe nytt i denne saken. Bekreftelsen kan komme så sent som på søndag, sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen til VG.

Forberedt

NRK-direktøren er likevel forberedt dersom «The Boss» ønsker å opptre.

– Vi har tatt høyde for at ti andre artister skal komme på scenen, så vi har både scene, lyd og lys, strøm, varme og vann. Vi er forberedt meste, sier han.

– Vi er først og fremst opptatt av at dette skal bli en verdig og fin konsert. Det er ingen grunn til å bli hjemme, men kom til byen og vær med i felleskapet, og vær sammen på rådhusplassen. Det blir veldig gode forhold med storskjerm og god lyd. Det blir en veldig fin konsert, fortsetter Hansen.

– 100 prosent sikkert

TV 2 var tirsdag i kontakt med en kilde som var sikker på at «The Boss» kommer til å opptre under markeringen.

– Det er ett hundre prosent sikkert at han spiller på Rådhusplassen, opplyser kilden.

Opprinnelig skal planen ha vært at Springsteen skulle spille på Utøya på AUFs private markering.

– En fyr som bryr seg

Musikkekspert Thomas Talseth i VG er ikke overrasket over nyheten.

– Dette er på ingen måte overraskende, det har ligget i kortene helt siden det ble klart at Springsteen ville befinne seg i Norge 22. juli på en dag hvor han har spillefri, sier han.

Han regner med at konserten ikke vil bli noen form for egenpromotering.

– Han er jo en sann norgesvenn og en fyr som bryr seg, og er en av få rockestjerner fra den internasjonale toppligaen som kan delta på denne minnekonserten uten at det gir for sterk bismak av egenpromotering. Jeg vil tro han velger materiale å fremføre med nennsom hånd, sier han.

Hentet fra:  vg.no

Alv Andreas Dahl

Reklamer

From → Alv Andreas Dahl

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: